perjantai 23. kesäkuuta 2017

PÄIVITYKSIÄ

Pieniä hääräyksiä on tontilla ja työmaalla tehty.
Viimeinen postaus kertoi tulevista portaiden asennuksista. Siellä ne nyt ovat paikallaan ja odottavat puisia askelmia. Jos tahti on sama kuin aiemmin, eiköhän ne jouluksi voisi päivän valon nähdä.
Kyllähän niissä voi hiipiä jo nyt, mutta vaatii hieman akrobatiaa...

Keittiönkaapit ovat paikallaan, työtaso ruuvausta vaille valmis ja ainoastaan lieden yläpuolelle tulevat hyllyt ovat vailla ideaa.
Kaasuliesi ( 6 Kw) ja induktioliesi on ostettu ja ne odottavat asennusta kuten astianpesukone.

Mutta mutta, mihinkäs sitä olisi kiire... ollaan oltu primitiivisten keittiöiden varassa vuodesta 2011 ja siihen on tottunut niin, jottei ymmärrä parempaa kaivata. Veneessä asuessa oli luksusta jopa uuni, mitä nyt ei ole ollut pitkiin aikoihin.Tontille syksyllä tehdyt kasvilavat tai oikeammin laatikot ovat toistaiseksi osoittautuneet hyviksi.
Niiden korkeus maasta on 90 cm ja rikkaruohot on siten helppo kitkeä.
Tosin niitä ei näytä niin korkealle tulevan kovin helposti.
Ilmeisesti lämpö pysyy laatikoiden sisällä hyvin eikä tuulikaan sovi sinne, joten kaikki kasvavat tosi nopeasti laatikoiden sisällä.

Laatikothan ovat 1x2 m kokoisia ja täytetty mullalla ja turpeella.
Käytävillä on soraa ja kaikkien alla on tukeva suodatinkangas. Jonka läpi tosin tulee muutamia rikkaruohoja. Näin vielä ennen sadonkorjuuta voin vain suositella systeemiä.

MUUTAMA PERENNAKIN ON LÖYTÄNYT PAIKKANSA
Vieläkään ei ole kattohaikara tietään löytänyt tontille. Telkkä otti tuulihaukan pöntön omakseen ja talitiaisen pöntöstä on pudonnut kolme poikasta alas. Alkaa mietityttää, josko käki on käynyt munimassa sinne munan ja nyt poikanen on työntänyt (lue murhannut) muun väen pois pesästä. Jotta saisi kaikki herkut itselleen.
Eipä ole tiaisella suuruudentajua, jos käenpoikasta ruokkii...

Mutta muuten tontilla kaikki hyvin.
Hentti valmistautuu Juhannusaaton keikkaan, Elvis-biisit soivat rakennustyömaalla ja kohta Audi suunnistaa kohti keskustaa.

Oikein Hyvää Juhannusta kaikille