sunnuntai 22. marraskuuta 2015

PARTYPARTY

Oikealla kaunis näkymä pellolle, vasemmalla sohvaryhmä, edessäni Hentti ja Hentin takana maalaustelineet. Vaion alla vanha pöytä, joka siirtyi Sepon ja Kirstin hoivasta meille.
Olemme heränneet täällä Sydmossa kirpeäään aamuun. Ei, emme ole vielä muuttaneet tänne, mutta välillä on käytännöllisempää yöpyä täällä ja jatkaa remonttia heti aamulla.
Täällä on lämpö päällä, niin mikäs on ollessa.

Työkohteita on monta ja voikin aina valita inspiraation mukaan mikä kiinnostaa eniten tai tympii eniten.
Saunassa alkaa katto olla valmis
Hentti sirkkelöi saunan katon reunoille vanerikehyksen ja kuultoväritin sen hiukan tummemaksi, olisko ollut Supi saunasarjan Articilla.

Asensimme seinille tulevat led-valot valmiuteen eräänä iltana. Muutamat ledit jäävät karibialaisten kookosraastinrautojen taakse antamaan hämyvalaistusta. Voidaan sitten samalla muistella purjehdusaikoja niitä katsellessa.

Viimeviikonloppuna saimme Karibialla tavatut ystävämme kylään. Jotenkin siinä vain kävi niin, että saimme muutamassa minuutissa aikaiseksi partypartyt.
Meitä oli tämän pöydän ääressä 8 henkeä syömässä ja istumassa iltaa.
Miksei rakennusaikana voisi pitää hauskaakin?

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

TAKKAHUONEEN KATTO

Takka- ja kodinhoitohuoneen kattoon tulee hienosahattua lautaa. Sikin sokin, mutta oikealla tavoin sotkemme 120mm, 95 mm ja 45 mm levyisiä lautoja kattoon.
Olen maalannut ne Uulan sisustusmaalilla kertaalleen, tehnyt välihionnan ja sen jälkeen ne ovat valmiina Hentin sahattavaksi.

Kattohan on alkujaan ontelolaattaa, jonne on laitettu ristikoolaus (herra siunaa niitä porauksien ja kiinnitysnaulojen määrää). Ristikoolauksien välissä pujottelevat suojaputket sähköille ja palovaroittimille.

Jotta kaikki tuo putkihässäkkä ei näkyisi siitä pienestä raosta ( 4 mm), joka jää lautojen väliin, laitoimme koolauksien alapuolelle tervapaperin.

Ja koska kumpikaan meistä ei rakasta listoja, Hentti sahaa kaikki laudat niin millintarkasti, ettei listoja tarvita. Kai.

Homma etenee niskat nurin ja samalla jalat tekevät step-uppia.
Välillä käymme tulevassa olohuoneessa kahvitauolla.
Vasen silmä suunnittelee siinä istuskellessa sisustusta ja valaistusta.
Yhden ainokaisen vapaapäivän aikana ei koko kattoa saa valmiiksi, mutta hyvälle alulle kuitenkin.
Siitä on hyvä jatkaa taas.


 Kun kaikki laudat ovat paikallaan, kittaan naulojen reiät lakkakitillä ja maalaan kaikki laudat vielä kevyesti.