maanantai 22. elokuuta 2016

SATTUU JA TAPAHTUU
Miten nyt sattuikaan, että selailin taas Tori.fi sivuja muutama päivä ennen lomalle lähtöä. Ja oli erä Karelia Classic parkettia myytävänä, edullisesti tottakai. Ja vieläpä lähellä lentokenttää.
Sieltä ne olisi helppo noukkia autoon ennen matkalle lähtöä.

Vain yksi mutta- parkettien pituus 2260mm! Vaihtoehtoja tasan kaksi. Yrittää tunkea ne Audiin ja ajaa auto kaukoparkkiin tai ottaa kärry ja jättää koko paketti kaukoparkkiin.
Päätimme yrittää helpointa, eli ensimäistä vaihtoehtoa. Testasimme 2300 mm heinäseipäällä ja saimme sen mahtumaan penkkienkaatojen jälkeen sisälle. Ja koska paketteja oli viisi, uskoimme niiden mahtuvan autoon.
Hätäsuunnitelmakin oli laadittu ja siinä tapauksessa pääkaupunkiseudulla asuvat sukulaiset olisivat saaneet yllätysvierailun. 

Mutta lähdimme siis toiveikkaina kohti Helsinkiä ja saimme parketit autoon. Hentti on pedantti, kun kyse on kuljetuksista ja niinpä meillä Audin vakiokalustoon kuuluu kasa sidontaliinoja.
Parketit sidottiin takaosassa oleviin koukkuihin ja etupenkkiin. Koomisen näköinen kuljetus lähti kohti lentokenttää ja vain toivoimme, ettei poliiseja olisi nurkilla.
Mutta mitäpä sitä ei tekisi säästääkseen rahaa ja nythän oli kyseessä melkein 700 euron säästö.
Kyllä silloin uskalsi ottaa pienen riskin.

Loma Kreikassa sujui hikoillen ja nuorimmaisen työpaikkaa seuraillen. Ei käynyt kateeksi katsellessa urheiluohjaajan työtä moisessa kuumuudessa.

Paluumatkalla muistui kummallinen kuorma mieleen ja hihittelimme omaa kummallisuuttamme.
Ajomatka kentältä sujui yölliseen aikaan rauhallisesti ja huokaisimme helpotuksesta, kun pääsimme saaristotielle. Yes, vaara ohi. Täällä ei puoli neljän aikaan aamuyöstä liiku poliiseja.
Muistuttelin Henttiä saaristotien erikoisesta 70km tuntinopeudesta ja heitin vielä ilmaan, että entäs jos poliisit tulevat…

Ja kuis sitten meidän tuurilla yks kaks vilkkuivat siniset valot auton takana. Perh@n@.

Poliisi valaisi vahvan taskulampun kanssa kummallista parkettikuormaa ja toinen kyseli ajokorttia.
Auto todettiin omaksi ja sitten ihmeteltiin, mitäs nämä parketit ovat? Halavalla kun saatiin ja köyhiä kun ollaan, oli Hentin vastaus. Ja mistäs kaukaa niitä on kuskattu? Paree olla rehelline, ajatteli Hentti ja kertoi, että ihan Helsingistä saakka näin lomamatkan kunniaksi on ne tuotu.
Niin, onkos tullut mieleen, että mitä tapahtuu, jos joutuu jarruttamaan? Toki toki, siksi olen sitonut ne kahdesta eri kohdasta, sanoi Hentti.
Poliisi mietti hetken ja sanoi, että olkoon sitten. Ja lopuksi puhallutti ja kehui vielä parketin laatua.

Ehkä seuraavalla kerralla otamme sen peräkärryn!
Meni sitten 350 tuhatta rikki autovanhuksella

maanantai 8. elokuuta 2016

TALON STRIPTEASE

Telineet on poissa, paitsi itäpuolella on pieni muinaisjäänne tallella tulevan terassin tekoa helpottamaan.
Kaikenmaailman pörriäiset olivat haittana purkutöissä ja niinpä Hentti ja Pertti suojautuivat sotaan kunnon vaatetuksella. Päässä oli  jopa verkkohatut.

Numerokyltti ja osa lampuista saatiin asennettua ennen telineiden purkamista, samoin antenni.
Puutavaraa tuli melkoinen kasa ja voitte vaan kuvitella revittyjen naulojen määrän.

Mutta ihanaa, nyt näkyy ikkunoista muutakin kuin telineet.
Terassi on jo vähän työn alla...

Terassin tolppia