keskiviikko 20. tammikuuta 2016

OSB- LEVYSTÄ TEHTY KATTO

Olohuoneen ja keittiön korkea katto on nyt valmis.
Mietimme pitkään,mitä materiaalia sinne laitetaan ja kaikki vaihtoehdot tuntuivat enemmän tai vähemmän huonolta. Hirsien jäädessä näkyviin sisäpuolella tuntui paneeli sen jatkeen liian raidalliselta vaihtoehdolta.
Cyprocin laitto ja varsinkin saumaus&hionta kuuden metrin korkeudessa ei saanut hiphihurraa huutoja puolelleen. Halltex? Ei. Vaneri ? Ei.

Lopulta päädyttiin OSB-levyyn. Oriented Strand Board. Suunnattu suurlastulevy.
Levy on puulastuja ja liimaa. Tiukkaan puristettua sellaista.
Nopea laittaa ja plussana edukas hinta.
Levyä löytyy eri paksuuksina ja jopa ympäripontattuna. Valitsimme tukevuuden vuoksi 11 mm paksut pontittomat levyt, jotka yksinkertaisesti ruuvattiin puuruuveilla kiinni.

Sähkömiehen ilme olisi ollut kiva saada kameralle, kun hän näki katon valmiina.
Näin, että isoratas pyöri ja Janne mietti, onko katto ihan kamala vai oikeasti hyvä.
Sanoin lukevani hänen ajatuksia ja kysäisin, mihin tulokseen hän päätyi?
No inte det så tokig... No ei se nyt niin paha ole...

Nyt saamme istua niskat nurin kattoa ihaillessa tai kurkkia peltomaisemaa ikkunasta.
Luonto on nyt kauneimmillaan ja teemme pyrähdyksiä ulkoilmaan aina kun maltamme irrottaa pensselit tai porakoneet käsistä.






5 kommenttia:

Heli, Talo Kissankäpälä kirjoitti...

Hauska materiaali tuo OSB. Itse laitoin sitä pikkuwc:n lattiaan kevyesti valkolakalla käsiteltynä ja päälle vielä monta kerrosta vedenkestävää lakkaa. Katossa lastujen väliset kolot eivät haittaa, joten pääsitte pintakäsittelyissä paljon helpommalla. Tsemppiä projektiinne!

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kiiots ja mukava kuulla, että OSB toimii lattialla! Mietitty vähän yhteen pieneen kellarihuoneeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin teidät uudestaan!
En ymmärrä miten tämä nettitekniikka hävitti teidän bloginne kirjanmerkeitäni joihin sen olin vissisti tallettanut. Tai oli ne siellä 2015 juolukuulle asti, mutta sitten...

Ajattelin kaikenalaista kokkamoa ja hamaa sattuneen, kun blogipäivityksiä ei enää ollut. Varsinkin kun en ole mikään blogihaukka, en seuraa kuin "harvoja ja valittuja".

Suuri olikin iloni, kun tänä ilatna jotain vallan muuta asiaa etsiessä löysinkin uusimmat päivitykset ja kuvat. Bravo! Ettei tässä nyt sitten muuta kuin toivottelen: Hyvää vuoden jatkoa, ja onnea uuteen kotiin johon olette jo päässeet asettumaan, ja saunaan! Hienoa.

kanapaimen kirjoitti...

Kirjoitin tuon eilisen kommentin tabletilla, ja nyt näen, että siinä on vaikka kuinka paljon painovirheitä. Ihan harmittaa kun nyt kunnon ruudulta tarkistan. Mutta olin innoissani kun löysin Teidät taas. Kunnon valaistus ja väline sekä silmälasit päähän!
t Kanapaimen Leena

Arja ja Hentti kirjoitti...

Mukava kun olet taas kartalla! Ja kukapa olisi huomannut nuo virheet,ellet olisi sanonut..niitähän sattuu meille kaikille