keskiviikko 20. toukokuuta 2015

TIILITALKOOT

Hentti peruutti Audin tontinpihalle. Iltapäivää varten kuomukärry oli valmiina perässä, sillä olin taas notkunut Tori.fi sivustolla.
Olin löytänyt 400 kpl käsintehtyjä tiiliä Turun alueelta. 50 senttiä kappale. Visio oli valmis- tiilet sopivat tulevaan viinikellariin, jossa ei säilytetä vaan Nautitaan viiniä. Kolmeen seinään tiiliä ja yksi seinä tasoitettaisiin harmaalla tiillitasoitteella ja koristeeksi kirpparilta löydetyt lamput! Kattoon jotkut puolirähjäiset laudat. Sisustuksemmehan on aina ollut kummalista...

No niin, Hentti siis peruutti pihaan ja meinasi ajaa ojaan, sillä keskellä pihaa kökötti kolme lavallista piippuun tulevaa tavaraa, Höh, olimme tilanneet tavarat, mutta toimutus jäi epäselväksi. Vaan ei enää. Siinä ne nököttivät hyvin muovitettuna. Ja painavina.

Päiväohjelmaan kuului seuraavaa: patolevyt kiinni kiinnityslistalla sokkeliin. Niinpä sitten konttasimme molemmat linkussa taloa ympäröivien telineiden alla. Ärräpäitä ladellen toinen piti listaa kiinni ja toinen porasi. Listat kiinnitettiin siihen tarkoitukseen tehdyillä nauloilla, joissa oli valmiina proppu.
Laatikollinen nauloja ja kasa listoja hävisi seinään vasarna japoran pidellessä vuoropuheluja. Saimme vajaat puolet valmiiksi, kun nälkä iski.

Muurikan alle taas tuli jämäpuista ja vihannekset paistumaan. Söimme ulkona, vaikka tuuli olikin melkoisen kylmä. Ihailimme samalla työmme tulosta. Talo näytti mukamas taas valmiimmalta...

Ruoan jälkeen kaivelin 4 vuotta sitten hätäisesti istutettuja perennoja paremmille paikoille. Ihme kyllä vanhasta talostamme siirretyt kukat olivat säilyneet hoidotta neljän vuoden ajan!

Hentti peitteli eilen valettua lattiaa muoveilla ja pressuilla, jottei se kuivuisi liian nopeasti. Tuloksena olisi vain haljennut betonilattia. Tosin näillä lämpöasteilla ei halkeamisesta taida olla pelkoa.

Puoli neljän aikaan soi Hentin puhelin. Takkafirmasta soittivat, olivatko hormitarpeet saapuneet perille?
Joo olivat.
No hyvä, sillä muurarit tulevat huomenaamulla kello 7.30???!!!!!
Ja jos siellä kellarissa olisi sitten  valmiina 10  pienempää harkkoa ja 10 suurempaa...
Voi hemmetti, Hentti oli lähdössä juuri Turkuun hakemaan 400 tiiltä ja nekin pitäisi vielä purkaa tänään kärrystä, jotta huomenna saisi haettua telineet Kaarinasta. Sisäkattoon pitäisi näet aloittaa tuulensuojalevyjen laitto. Juuri valetun lattian päällä saisi pikkuhiljaa alkaa liikkua.

Siis tulikin pikkuinen työmäärän lisäys. Triplana.
Mutta onneksi Ansu, Ari ja Roba tulivat hätiin.
84 kappaletta 20 kiloisia hormiharkkoja löysivät tiensä vauhdilla sisälle, samoin harkkojen sisälle tulevat saviputket ja laastit. Homma kävi hyvästä liikunnasta. Juuri kun huokaistiin viimeisen harkon sisälle menoa, porhalsi Hentti pihalle 400 kauniin tiilen kanssa.Thanks Tori.fi!

Kuomu ylös ja kuntoilu alkoi taas. Kylläpä on ihanaa, kun ystävät auttavat!

Ei kommentteja: