sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

KONTTAUSTALKOOT


Pertti, Roba ja Elias nostelivat rautaa, ei salilla vaan meidän kellarissa. Eero ja minä tutkimme piirroksia – minä korva tarkkana ohjeita kuunnellen ja Eero tuumaillen.
Hannes kulki uretaanipullolla täytellen viimeisiä koloja ja Hentti poraili betoniseinään reikiä putkille.

Kun ensimmäinen huone oli raudoitettu, alkoi kova vääntö. Vesikiertoinen lattialämmitysputki kääntyi mutkille – tiukoille ja loiville. Nippusiteet rusahtivat kiinni ja metri toisensa jälkeen lattia peittyi sinisestä muoviputkesta.Sarah ja Fredrik käväisivät katsomassa, että homma etenee ja kidnappasivat Eeron pois. Mutta sitä ennen olimme puristaneet Eerolta kaiken tiedon, mitä tarvitsemme talkoissa. Kiitos Eero hyvistä neuvoista!

Kontin iglussa oli tunnelmaa, kun survouduimme sinne kaffetunnille, saati kun taiteilimme uuniperunoiden kanssa ruokatunnilla.

Polvet ja selkä olivat koetuksella raudoitusraudan päällä kontatessa. Nuoremmilla ei ollut hätää, toisin kuin meillä vanhuksilla. Illalla ei taipunut autoon, kuin suurella avustuksella..

Saimme sunnuntain ja maanatain aikana väännettyä puoli kilometriä 17 mm putkea, nippusiteitä 500 ja raudoituverkkoa meni 15 kappaletta. Kirosanoja en laskenut. Mutta Eero ei kiroillut yhtään, sillä hän oli juuri ollut kurssilla, missä opetetaan opettajia olemaan kiroilematta.

Hankalin homma oli vääntää putket KAUNIISTI jakotukille. Kahdeksantoista putkea OIKEASSA järjestyksessä ja vielä meno ja paluupuolelle. Vaan siellä ne olivat valmiina valua varten.

Maanantaina oli niin hieno ilma, että söimme tonnikala avocadotortillat ulkona. Muurikassa palavat ylimääräiseksi jääneet laudan kappaleet iloisesti ja ruokaa saa melkoisen määrän kerrallaan.
Grilli on hyvä apu uuniperunoille ym. Ei kai raksaruoan aina niin tylsää täydy olla?

Kiitos kaikille konttaustalkoisiin osallistuneille, ilman teitä konttaisimme vieläkin.

Ei kommentteja: