sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

KIIHDYTINTÄKÖ VAI JARRUA?

Valu oli tilattu keskiviikoksi ja laskimme, että tiistai saa jäädä hätävarapäiväksi. Jos joku tavara loppuu pyhinä tai ei valmistu ajallaan. Ja Beginkin piti tulla antamaan hyväksyntä, ennen kuin betonikakkua aletaan leipoa.

Kaikki oli kunnossa tiistaina, Begi nyökkäsi ja varmistimme vielä betonin määrän ja tuloajan. Soitimme vielä Tommille  (Ruskon betonilattia ) ja sovimme treffit talolle keskiviikoksi kello 6.30. Herregud! Saadanko me itsemme niin ajoissa sängystä ylös?

Mutta siellä oltiin ja Tommi alkoi laittaa lattikaivoja oikeaan korkoon. Jäipä meillä vielä aikaa juoda konttikahvit Tommin ja Hannun kanssa ennen betonin saapumista.


Ihanat aamun värit





Jorma, tuo meidän luottokuski, saapui ajallaan ja asetteli auton tukijalat kohdalleen toisen auton peruutellessa lähelle.

Jarrua ei tarvita näin lyhyelle matkalle, ja nyt ei ole kyse auton jarruista vaan betonin jarrusta.
Sillä nimittäin hidastetaan betonin jähmettymistä. Kun monen lautan takana olevalle Korppoon työmaalle tilataan betonia, tarvitaan siihen jarrua mukaan. Muuten tavara jähmettyisi autoon matkalla. Ja jarrua voi lisätä matkanvarrella, kunhan sitä lisää tarpeeksi ajoissa.
Kiihdytin taas nopeuttaa prosessia. Mutta meillä laitettiin normitavaraa.

Tommi otti korkoja laserilla ja Hannu kulki betonilekun kanssa. Arvioitu 12 kuutiota meni ja lisää tarvittiin hiukan. Poikien kumisaappaat ovat betonista kankeita eikä niitä uskalla pestä, etteivät taitokset aukea ja betoni pääsisi sisään.

Liipat lauloi ja tasaista tuli, paitsi kaivojen kohdalla. Pyydettiin suihkun ympärille sellaiset kaadot, että pellolta tuleva vesikin löytäisi sinne...

Sitten odoteltiin betonin kuivumista. Sen jälkeen alkoi hiertäminen, jos nyt oiken termit ymmärsin.
Tommi ajeli koneella ja Hannu kontillaan.
Iltapäivällä meillä oli lattiavalu valmis.Avot!
Hyvää työtä kaikilta.





Tommi tarkkana


Hannu liippaa


Jorma

Ei kommentteja: