sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

TIILITASOITE TT

Ihanaa. Sillä nyt pääsen minäkin ”kunnon töihin”. Kellarin harkkoseinissä riittää kolojen täyttöä ja seinien tasoittamista. Ja se on meikäläisen himohommaa.
Iso pytty kainalossa kävelin alas kellarin ovelle. Pyttyyn olin ladannut porakoneen, vispilän, muurauskauhan, 3lastaa ja leveän harjan.
Hankasin seinästä ensin kohoumat pois rahinakivellä ja poistin muurauksen aikaisia jäljelle jääneitä nauloja. Pöly oli melkoinen eikä minulla tietty ollut hengityssuojaa. Tyhmää.

Hain vettä kaivosta( vesi on siellä niin korkealla, että tarvitsee vain avata kansi ja upottaa sanko täpötäyteen kaivoon) ja kannoin muurauslaastisäkin porakoneen lähelle.
Repäisin auki säkin, kaadoin vettä ämpäriin ja aloin sekoittaa muurauslaastia veteen.

Vispasin hyvän tuntuisen taikinan ja kävin kostuttamassa sillä aikaa seinää, kun taikina vetäytyy.
Vispasin vielä kertaalleen, jotta taikina olisi tasaista.
Ämpärinä mulla oli pienehkö musta kuraämpäri, sillä ison raahaaminen on raskasta ja hankalaa.
Aloitetaan näin alkuun naismaisesti.

Taiteilin kurakauhalla kuraa tasoituslastan päälle ja pikkulastalla tungin harkkojen välejä täyteen.
Kunnon step-up siitä tuli, sillä katonrajassa olevat välitkin piti täyttää.Portaat narisivat allani, kun taiteilin yläilmoihin lastojeni kanssa.Kuraa valui alkuaikoina lastasta lattialle, kun unohdin pitää sitä vaakatasossa. Turvakengät ja housut saivat siitä osansa, menipä sitä välillä hihan suusta ruokalusikallinen puseronreunaan. Aina roiskuu, kun rapataan, vai miten se nyt meni.

Reilu tunti ja ämpärillinen. Tuhat askelta ja viisituhatta ränteen vääntöä.Hartiat huutaa varmasti halleluujaa huomenna.

Vaihteluksi sekoitin tiilitasoite TT:tä ja tasoitin eilen valmistellun harkkoseinän.
Pölyisestä iänikuisesta radiosta kuului Nova ja läästin laastia seinään.
Vajaan 10 vuoden remonttitauko teki sen, että sai taas harjoitella tekniikkaa uudelleen, mutta sieltä se löytyy pikkuhiljaa.

Lopuksi vedin kostutetulla harjalla kauniin pinnan. Nyt on teknisen tilan seinät valmiit, kun sinne aikanaan aletaan asentamaan sähkötauluja, maalämpöhärpäkkeitä etc.

Säkillisestä tasoitti 10 neliön verran seinää ja lopputulos oli ihan siedettävä – riitti ainakin tekniseen tilaan. Seuraavaksi voin vakaannuttaa kättä Hentin harrastetilaan ja Grande Finale jää sitten muihin kellaritiloihin. Siellä niitä seiniä saa katsella useimmin ja tarkemmin takkatulien lämmössä. Vaan jos ei tulos tästä parane, niin lamput saavat himmentyä....

Laskeskelin siinä tasoittaessani, että kaikkiaan tasoitettavaa pintaa sisällä on 240 neliöä ja ulkoseinissä 120.Eli ohuelti tasoitettuna ainakin 24 säkkiä tasoitetta ja 10 ämpärillistä muurauslaastia sen lisäksi.
Hipphurraa korkeat kellarit ja lecaharkot! Buu kipeät ranteet ja hartiat!Step-upin jälkeen
Ei kommentteja: