lauantai 13. kesäkuuta 2015

JJ - VILLA MIKÄ IHANA PERHEYRITYS!






Ekovilla-auto peruutti pihaan, laski takaosan alemmas ja kyydistä hyppäsivät Jussilan kolme poikaa. Heikki, Harry ja Hannes alkoivat kiskoa autosta letkuja, harjoja ja lapioita ulos. Hetken kuluttua saapuivat Leena ja Jouko pihaan toisella autolla. Jouko on nimen JJ- Villan takana. Nousiaisista oli sakki startannut ja aikomuksena laittaa talon ulkopuolelle tulevan ekovillan puhaltamalla. Ekovilla on tiukkan pakatuissa paaleissa ja paalit rouhitaan koneella ilmavaksi,  jotta se olisi helppo puhaltaa.Sekaan ruiskutetaan vesi-liima seosta. Yhteen kuutioon seinäeristystä tarvitaan kolme paalia.

Työnjako oli selkeä – Leena valtasi auton ja miehet talon. Kypärät, Batmanpipot ja hengityssuojaimet löysivät omistajansa. Leena ja yksi pojista sai kuulokkeet, joilla kommunikoitiin seinän ja auton välillä.
Kun letkut oli vedetty valmiiksi telineille ja Leena oli tuupannut tiukkaan pakatun ekovillapaalin koneen yläpuolelle, voi homma alkaa. 

”Enemmän syöttöä ja vähemmän syöttöä” kuului vaimeana huutona. Leena sääti konetta ja syötti paaleja. Jouko ruiskutti ekovilllaa seinään ja pojat hoitivat loput. Rullalla tasoitettiin/leikattiin liiat villat pois, jotta eristys jäi koolauksien tasalle. Maahan pudonneet villat lapioitiin säkkeihin. Olisipa puhallettu villa aiemmin, olisi ollut linnuilla hyvää pesämateriaalia helposti saatavilla talon ympäriltä.



Keli oli hiukan tuulinen ja ekovilla pöllysi ilmassa. Miehet olivat yltäpäältä ekovillassa ja aurinkokin porotti lämpöisesti. Mutta onneksi ei alkanut satamaan.

Miehillä on oltava hyvä kunto, kun jaksavat pomppia telineillä päivät pitkät. Ja tuskin kaikilla työmailla on edes kunnon telineet. Monen mielestä kun tikapuut ovat telineet…

Homma hoitui nopeasti, torstaipäivä meni kokonaan ja vähän jäi perjantain puolelle.
Mutta nyt on julkisivu eristetty valmiiksi ja päästään laittamaan tuulensuojalevyjä.

Meillä oli vain yksi ongelma villoituksessa ja levytyksessä. Sinitiainen ja sen viisi poikasta.
Siitä ensi kerralla.













ISOSTA LETKUSTA EKOVILLAA JA PIENESTÄ VESILIIMASEOSTA.



MELKOISEN PÖLYISTÄ PUUHAA



TIUKKAAN PAKATTUA EKOVILLAA MENOSSA KONEESEEN


POJAT SIIVOSIVAT AHKERASTI




PYÖRIVÄLLÄ RULLALLA VEDETTIIN LIIAT EKOVILLAT KOOLAUKSIEN TASALLE
VALMIINA PAKKASKELEIHIN


Ei kommentteja: