keskiviikko 8. lokakuuta 2014

RAKENTAJAN HULLUT PÄIVÄT



Jossakin kaukana pirisee. Kelloradio pamahtaa päälle. Pimeää ja pimeää. Mitä hiivattia, katson kelloa, joka näyttää 5,30 - miksi meillä on herätys näin aikaisin???

Jaa juu, tänäänhän on Puukeskuksen hullut päivät… Kaikki miinus 70 %. Sekös sopii meille köyhille.
Peräkärry on laitettu valmiiksi illalla Audin perään ja nopeiden aamutoimien jälkeen istumme kuuden aikaan autossa. Mikä startti päivälle!

Pääsemme 10 kilometrin matkan Paraisten keskustaan, kun Hentti alkaa kiroilla. Kuultuani asian, kiroilemme molemmat. Peräkärry oli näet täynnä konttibileitten käytössä olleita tuoleja ja pöytiä!!! Ja kuorma oli tietty unohtunut purkaa. Ei kun täyskäännös ja purkamaan kuormaa pilkkopimeässä navettaan. Kompuroimme ja kiroilimme. 

Pääsimme lopulta Turkuun ja olimme auttamattomasti myöhässä, sillä koko piha oli miehitetty autoilla ja peräkärryillä. Myyjäparat sukkuloivat kiireisinä trukeilla, sillä vakioasiakkaat tiesivät mitä ostaa, toisin kuin me amatöörit, jotka kuljimme silmät pyöreinä. Suuren hallin telineet tyhjenivät kovaa vauhtia ja me tuijottelimme tapahtumaa ihmeissään. Onneksi olimme laatineet ostoslistan ja aloimme käyttäytyä muiden tavoin, jotta saisimme kärryyn jotakin täytettä. Meistä ihmisistä tulee kummallisia, kun on kyse rahansäästöstä. Hyvä ettei sieltä viety käsistä toisen tavaraa, kun halvalla sai. Kuulimme, että oikeasti oli tullut käsirysykin, kun oli oltu niin kiivaissa tunnelmissa.

Milloin tahansa kysyit myyjältä jotakin, oli vastaus, että tunnin kuluttua, nyt on kiire! Mutta onneksi saimme omatoimisesti kasaan sormipaneelia, saunan puutavaraa, pellavaa ja ekovillaa, Finnfoamia, kattopaneelia, terassilautaa, ruuveja, maaleja ja ties vaikka mitä. Audi ja peräkärry sukkuloivat Turun ja Sydmon väliä 4 eri reissua, toipa tuttavamme yhden kuorman pakettiautolla Paraisille. 

Mutta illalla 7 aikaan oli viimeiset purettu konttiin ja hyvä että on sellainen. Sen verran tuli hamstrattua.
Laskin, että päivän rallissa tuli säästöä 4 000 - 5 000 euron verran. Sitä rahaa saisi jonkun aikaa tienata muilla keinoin.

Tunti kaupan aukeamisen jälkeen

Naisen varustus rautakaupassa -  käsilaukku, rukkaset ja rakennuspiirrokset

Saunan seiniin

Tarkkaa laskentaa kilojen suhteen, ettei tule ylikuormaa

Vieläkö mahtuu?





Mitä opimme päivästä? Kannattaa aina rekisteröidä puotien tavarat aivojen alekansioon valmiiksi. Ei mene aikaa tavaroita etsiessä. Ja piikkarit auton vakiovarustukseen.

4 kommenttia:

S ja S kirjoitti...

Olipas hauskaa löytää teidän blogi! Jatkossa taidan lukea aina kun uutta luettavaa ilmaantuu. Terveiset lähettää hirsitalon Sipooseen rakentava Riitan ja Joken jälkikasvu isäntänsä kanssa. :) Heippa!

Hentti kirjoitti...

No mukava saada uusia lukijoita. Käväisin bloginne sivuilla ja jäin koukkuun!
Terveisiä Jiille ja Ärrälle

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Hentti & Rva.

laitoin samanlaista leppäpanelia vaakaan saunan seiniin mutta ahaa oivalluksena 50-60 cm katosta als 2 haapapanelia väliin jolloin tuli yksitoikkoiseen seinään valkoinen raita joka katkaisi seinän mukavasti.
PS.Olen seuraillut puuhasteluanne useamman vuoden.

Impressario H Hakkiluoto
Luvia

Arja ja Hentti kirjoitti...

Hyvä idea. Ehkäpä löytyykin tulevan saunan seinästä... Terkkuja sinne ja kiva kun seuraat!
Arja ja Hentti