torstai 23. lokakuuta 2014

DUNK DUNK DUNK

Denis sai juuri kerättyä kamppeet kasaan paalujen merkitsimisen jälkeen, kun tielle pölähti kaksi raskasta ajoneuvoa. Toisella lavetti perässä paalutuskoneen kanssa ja toisella kuormana oli 300 metriä teräspaalua. Kaverit ovat kotoisin Auraanmaan Teräspaalutuksesta.
Voisiko aikataulut paremmin mennä, kun mittaaja lähtee, niin paaluttaja tulee?
Vaikka olisikin niin helppoa ottaa kunnia aikataulusta itselle, niin kyllä se Auranmaan Teräspaaluttajat oli sen suunnitellut niin hyvin. Kiitos siitä!
Pian lavetilta ryömi itsekseen alas tuo paalutuskone, joka muistuttaa kaivinkonetta. En ollut uskoa silmiäni, kun kone tulee alas ilman kuskia! Lavetin vierellä olevalla kaverilla oli sylissään kauko-ohjain, jolla konetta sai liikutettua. Näyttihän se melkoisen maagiselta, kun mies kävelee edellä ja paalutuskone seuraa perässä kuin kiltti koira.
Itse kuski


Kuvittele sueraava tilanne: puuhastelet illan hämärässä omalla pihalla, kaivinkone hiipisi tontillesi, hytti valaistuna ..Voisi siinä alaleuka loksahtaa auki!
Myöhemmin selviäisi, että kaverit olivat tilanneet jullikaksi sinulle pikku yllätyksen !

Kone siis ryömi talonpohjalle, jonne oli juuri merkattu nuo 29 vihreää ruksia. Aloin ymmärtää, miksi konetta ei ajettu hytistä – keskelle päästyään se olisi turmellut jo puolet merkeistä kuskin istuessa autuaan tietämättömänä hytissä näkemättä niitä.

Teräspaalut ja niihin kuuluvat osat otettiin esille ja ensimmäinen teräspaalu nostettiin ylös.
Kaverit suosittelivat korvatulppia. Vedin pipon tiukemmin korville ja vastasin, että katson vain muutaman paalun, sitten lähden asioille.

Alkoi melkoinen jumputus, kun kone alkoi painaa teräspaalua maahan. Sinne se upposi kuin kuuma veitsi voihin. Huhuh, tuossako talomme pitäisi pysyä.
No onneksi vauhti stoppasi jossain kohtaa ja paalu löysi itseään kovemman vastuksen.

Homma alkoi puoli kymmenen maissa ja valmista oli iltapäivällä. Ajasta voi vähentää työmiesten ruokatunti plus ajo landelta cityyn.

Eli reilut 4 tuntia. Lavetilta lavetille. Olisi siinä saanut lapiolla ja kairalla tehdä hommia...


Tästä se lähtee


Vielä pieni muotoon leikkaus.... rälläkällä  

Valmista tuli

Ei kommentteja: