perjantai 26. syyskuuta 2014

PÄÄDYIMME HIRTEEN

Vaikka tontinosto aikoinaan sai inspiraation kivitalosta, olemme loppujen lopuksi kuitenkin puutalon ystäviä. Piste.  Olihan meidän edellinenkin talo tehty hirrestä, vieläpä yli sata vuotta sitten. Talo hengitti, siinä oli hyvä asua ja talo eli jotenkin vuodenaikojen mukaan. Narisi ja nirisi tai vinkui välillä kovan tuulen iskiessä sen vanhoihin seiniin.

Siksi tuntui luontevalta valita hirsitalo. Honkatalot tarjosi meille hyvää ja ystävällistä palvelua sekä asiantuntevaa neuvoa. Niinpä tontille kohoaa hirsirunko, joka matkaa tehtaalta rekankyydissä aina Ritolasta saakka tänne Paraisille. No missä on sitten Ritola??? Ritola- Töysä löytyy Jyväskylästä luoteeseen ja kaikki ovat varmaan kuulleet Tuurin – kaupasta Se on siinä hyvänä maamerkkinä lähellä. Jos vain ennätämme, aiomme tehdä tehtaalle visiitin ja hurvitella hirsien päällä oikein toden teolla. Ja kysellä ja kuunnella. Niin historiaa kuin nykypäivää.
Jos sinulla tulee kysymyksiä mieleen, laita niitä kommentteihin – voisin metsästää niihin vastauksia tehdaskäynnillä.

Talon ulkonäkö tulee olemaan vanhanaikainen, sillä eihän meistä moderneja saa tekemälläkään.
Ja suurimmaksi päättäjäksi oikeastaan tulikin tontilla oleva vanha navetta, joka on suojelun kohteena. Sen seuraksi ei olisi sopinut moderni eikä liian pieni talo, sillä navetta on melkoisen kookas.  

Kompromissina teemme kellarikerroksen kivestä, sillä sinne tulevat kaikki märkätilat. Haaveilen tässä vaiheessa valetun betonin pintaa seiniin sellaisenaan – harmaana ja kauniina. Aika näyttää mitä sinne sitten lopulta tulee.

Eli hirsirunko on nyt tilattu Honkataloilta, ensimmäinen maksuerä onnekkaasti maksettu.
Nyt vain odottelemme laskelmia talon painosta, jotta paalutuskartta voidaan tehdä.
Toivottavasti talo ei liho tavaroidemme painosta vuosien saatossa ja uppoa saviseen maaperään…

Tässä Honkatalon osoite, jos kiinnostuit 

Honkatalot.fi - Honkatalot - Hirsi-, Eko- ja Puupalkkitalot‎

Ei kommentteja: