torstai 1. syyskuuta 2016

TERASSIVälillä tuntuu, ettei työmaalla tapahdu yhtään mitään. Tai ainakaan sellaista, joka näkyisi tai että siitä kannattaisi kirjoittaa. Saati sitten, että se näyttäisi kuvissa joltakin. 


Työn alla on nyt terassi.

Terassille valettiin aikoinaan anturantapainen palkki, jonka alle tuli 3 teräspaalua.
Terassin pitäisi elää samaa elämää kuin itse talo, sillä terassin lattiahan saa tuen talon seinään kiinnitettävästä vaakapatikasta. Ja toinen tuki tulee tuosta anturasta. Siksi sekä talo, että terassin antura oli paalutettava.

Terassille tuli järeät 200x200 mm pystytolpat, joihin kiinnitettiin kierretangoilla vaakapalkit. Näin ne muodostivat kehikon, jonka päälle tulivat patikat. Jotta saatiin noin 10 asteen kallistus, tuli seinään keskelle vaakapatikka, johon päätypatikat kiinnitettiin ikään kuin säteittäin. Pysyitkö kärryillä?
Patikat ovat 400 mm jaolla ja niiden päälle tulee laudoitus, jonka päälle on helppo laittaa konesaumapeltikatto.

 

Katon alapuolelle olemme ajatelleet laittaa lautaverhoilun, ehkä valkoisen, jotta se antaa valoa sisälle.
Muuten massiiviset tolpat ovat mustat ja terassin lattia tulee olemaan tummanharmaata komposiittilautaa.

Mööpelit, lyhdyt, kukat ja ruukut pyörivät mielessäni… Kuinka sisustaa tuo paikka, jossa voi saunan jälkeen vilvoitella?

Hentti on heilunut terassin katolla ja jäljellä olevilla telineillä, minä taas olen maalaillut sisätiloissa terassin kattolautoja.
Jotenkin olemme oppineet, että asioille täytyy laittaa deadline, ja niinpä sovimme, että peltiseppä tulee reilun viikon kuluttua. Silloin olisi syytä olla kaikki valmista ja räystäslaudat kuivina paikoillaan.

Kun työt tökkii, hyppäämme marjasankkojen kanssa metsään ja saalistamme kanttarelleja, puolukoita ja vielä jäljellä olevia megamustikoita.
2 kommenttia:

S ja S kirjoitti...

Näyttääpä harvinaisen tutulta hommalta ja juuri samojen juttujen kanssa painineena, selitys aukesi oikeinkin hyvin. :)

Hentti kirjoitti...

Tuttu juttu. Hiuksia on pyöritelty sormien ympärille, mutta nyt alkaa aluslaudoitus olla valmis. Teille tulee hyvännäköinen pytinki!!