tiistai 21. kesäkuuta 2016

LISTOJA KILOMETRITOLKULLALuin jostakin rakennusblogista, kuinka heilläkin on miljoona projektia yhtä aikaa. Niin tuttua.
Kuinka sitä löytääkin itsensä puutarhassa istuttamassa kukkia väliaikaispaikkaan, välillä maalaamassa tai suunnittelemassa huonekaluja.
Mutta kaipa sitä saa eniten aikaiseksi, jos on innostunut juuri sillä hetkellä vaikka puutarhasta.


Ihana se päivä, kun telineet häviävät


Hentti on kiivennyt telineitä ylös ja alas listoittaen ikkunoita ulkopuolelta.
Hannan petrooliöljymaali kuivuu sen verran hitaasti, että miehessä on valkoista maalia enemmän kuin laki sallii. Mutta eiköhän maali pysy listoissa, kun kuivuu noin hitaasti.

Listoituksessa menee aikaa - jokainen listan alareuna sahataan vinoksi, jotta vesi valuisi pois, eikä imeytyisi päätypuuhun. Olen yrittänyt imeyttää maalatessa juuri tuohon päätypuuhun paljon maalia. Vedellä kun on kumma taito löytää asuinsija itselleen kummallisista paikoista.
Lisäksi listoittajan harmiksi ikkunoita löytyy montaa eri  mallia. Joten mittaamista riittää.

Ulkolistojen maalauksessa on ollut sudittavaa puolen kilometrin verran. Telineitä on viritelty hyvän sään aikana joka puolelle tonttia. Telineillä olevat olen maalannut kertaalleen. Ja kun ne ovat paikallaan, sudin ne kevyesti uudelleen, jotta saan naulanreiät peittoon. 


Vähän järeää nurkkalautaa- 30 cm leveää!


Sisälistat olen maalannut ensin Jehulla tai Futuran pohjamaalilla, tehnyt välihionnan ennen uudelleenmaalausta Ovi- ja ikkunamaalilla tai Futuran pintamaalilla. Hentin asennuksen jälkeen täyttänyt  pienet naulankolot ja jiirinurkat Lakkakitillä/akryylikitillä ja hionut taas. Lopuksi viimeinen maalikerros.
Voit uskoa, ettei homma tapahdu nopeasti… mutta kun mulla on se vihasuhde niihin naulanreikiin ja irvisteleviin listoihin!


Hentti tehnyt hienoa sirkkelöintityötä

Sokkelimaalista tein pienen testialueen, toivotaan että väri näyttää yhtä hyvältä isona pintana – itäpuolellahan sokkeli on yli kaksi metriä korkea ja tulee olemaan terassin seinänä. Jos väri ärsyttää, istu siinä sitten saunan jälkeen rentoutuen.
Eilen aloitin tapetoinnin vierashuoneessa. Tapetit tarttuivat seinään ilman kiroilua – sen verran hyvälaatuista tapetti oli. Krapulassa ei parane tuijotella kuviota, voi tulla huono olo.
Tapetti on Boråsin Scandianvian Designers Ypsilon. Lopputulos on raikas valkoisen hirsiseinän kaverina.

Eilen tuli kuluneeksi 5 vuotta, kun starttasimme purjeveneellä maailmalle (sy-serena.blogspot.com)
Hassua kuinka aika kuluu. Hentti esitelmöi matkasta Houtskarissa lauantaina, lauleli trubaduurimusiikkia ja esiintyi lopuksi Elviksenä. Ja minä roudarina tietty. Tuli taas tehtyä ikään kuin uusintamatka luentoa kuunnellessa.

 Kyllä kaipuu maailmalle iskee välillä, varsinkin kun rakennuspuuhat tökkivät. Huokaus.


Ei kommentteja: