lauantai 9. huhtikuuta 2016

MAKULATUURIPAPERIOlen lukenut netistä Huokoleijonan ja Halltexin käsittelystä ennen maalausta tai tapetointia.
Huhhuh. Esiliisteröintiä varten liisterin pitäisi olla muovitonta -jotta siis se levyn ominaisuus säilyisi.
Mistä sitten kemikaaliviidakossa tietää 100% varmuudella, ettei siinä olisi muovia? Aikas vähän paketin kyljessä lukee sisällöstä ja rautakaupan myyjä tietää enemmän kännyköistä kuin myytävistä tuotteista.

Jostain luin, että liisterin voisi valmistaa itse vedestä ja vehnäjauhoista. Hmmm, tässä menee raja eko-ja tavallisen rakentamisen välillä. Täytyy tehdä kompromisseja.
Tilasimme Kymen Palokärjestä liisteriä ja makulatuuripaperia. Toivotaan, että hengittää.
Olen kitannut &hionut reiät, esiliisteröinyt seinät ja antanut kuivua. Sen jälkeen laittanut kassanauhaa saumoihin. Sitten oli aika avata makulatuuripaperi. Valkoista tapetinomaista tavaraa rullassa. Maksaa alle euron metri. Tarkoituksena kaiketi tasoittaa Huokoleijonan pintaa?


Kirsti ja Seppo olivat tulossa kylään ja ajattelin huitaista yhden testin ennen heidän tuloaan.
Läästin juuri liisteriä seinään, kun kuulin auton pyrähtävän pihaan. Vauhtia sutiin ja sain laitettua heidän valvovan silmän alla ensimmäisen testivuodan. Tarttui ja pysyi, eikä ryppyjäkään tullut montaa. Olipa helppoa! 

 Seppo ja Kirsti olivat tulossa kylään ja ajattelin huitaista testikappaleen seinään.

Läästin juuri liisteriä seinään, kun kuulin auton pyrähtävän pihaan. Vauhtia sutiin ja sain laitettua heidän valvovan silmän alla ensimmäisen testivuodan. Tarttui ja pysyi.Eikä ryppyjäkään juuri tullut. Olipa helppoa!


Joimme kahvit ja suunnittelimme sukujuhlia siinä ohessa.
Kokeilin illemmalla uudempaa vuotaa ja eihän siitä mitään tullut – levyjen saumassa  olevat kassanauhat irtosivat ja tekivät valtaisia pusseja. Ja muutenkin oli vain ongelmia. Ärräpäät lentelivät ja totesin laadunvalvonnan kaikonneen vieraiden mukana Paraisten keskustaan. Oliko rullan ensimmäinen pätkä jotain taikapaperia?


Seuraavana päivänä maalasin katon ja siinä samalla testailin  maalausta makulatuuripaperin päälle ja Auron seinämaali näytti hyvältä. Ehkä tästä harjoittelemalla vielä hyvä tulee.
Täytynee tsempata niiden kassanauhojen kanssa. Onneksi oli vaatehuone, missä voi harjoitella moisia.


Tulevat hyllyt ja vaatekasat peittävät kaiken kokeilujeni tulokset. Hentti sai työhuoneen katon valmiisi, joten nyt on seinäpintaa missä harjoitella.
 
 Kaunis kukka saapui Sepon ja Kirstin mukana kotiimme!


 Katto maalattu Auron seinämaalilla kahdesti - kerran telineillä ja kerran paikallaan


Vierashuoneen hirsiseinä before Auro, katto juuri maalattu
After

Hentti sai inspiksen ja järjesti työkalut


2 kommenttia:

Projekti Riuttaranta kirjoitti...

Kiitos makulatuuri-aiheisista postauksista. Meilläkin on haaveissa laittaa huokoleijonaa seiniin. Minkä merkkistä liisteriä te käytitte?

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kiva kun kiinnostaa! Kymen Palokärjen liisteriä käytin.Kannattaa lukea käyttöohje huolella,sen sekoittaminen poikkeaa totutuista huomattavasti.
Tapetteja kiinnittäessä levitin liisterin vuotaan ja saumakohdissa seinään. Tsemppiä!